This post is also available in: English (Engelska) Svenska

Discipleship Bible School (DBS)

Du vill fortsätta ”lära känna Gud och göra honom känd”
och nu är det kanske dags att gräva djupare i Bibeln,

boken där Gud uppenbarar sig för oss?

Oavsett om du…

  • Längar efter att komma djupare och bygga en starkare grund på Guds Ord
  • Känner att du har missat några av Bibelns böcker
  • Har funderingar om de delar av Bibeln som du har läst
  • Vill du se helheten och upptäcka Guds stora berättelse
  • Gillar att upptäcka hyperlänkar och mönster i Bibeln, som binder samman berättelserna och ger dem mening
  • Längtar efter att växa i hur man kan förstå och tillämpa Guds Ord
  • Vill lära dig att lärjungaträna andra med hjälp av Bibeln

… DBS är skolan du letar efter!
 Ansök nu!

 

Under tolv veckor kommer vi genom undervisning, läsning och samtalsgrupper upptäcka hela Bibeln tillsammans, läsa igenom alla 66 böckerna kronologiskt, lära oss om den historiska, geografiska och kulturella bakgrunden till varje bok och upptäcka huvudpersoner, huvudteman och huvudbudskap. Vi kommer se hur berättelserna, visdomslitteraturen och profeterna i Gamla Testamentet hänger ihop med evangelierna, breven och Uppenbarelseboken i Nya Testamentet, och upptäcka den stora bilden av Guds frälsningsberättelse.

Bibelns texter blir levande i en miljö som låter dig utforska, ställa frågor, dela insikter och anta utmaningen att förmedla det du har lärt dig. Du får också lära dig att leda dynamiska och effektiva bibelstudiegrupper, få självförtroende till att presentera en bibelöversiktt, och du blir bättre rustad till att förklara Guds ord för andra.

Oavsett vilken kallelse du har får du en stark och fast grund i Guds ord. Gräv djupt i världens mest spännande bok, bli nyförälskad i bokens Författare och låt Gud fortsätta sitt verk i ditt liv.

KURSINFORMATION

Bibelns böcker studeras kronologiskt, och även om det gör för att man ska upptäcka den ursprungliga innebörden och avsikten, tas också olika ämnen och teman upp parallellt. Till exempel: Medan du studerar 1,2 Moseböckerna och Job kommer du också titta på olika världsbilder och ursprungsberättelser; du kommer lära dig om ledarskap och tillbedjan medan du studerar Davids liv i 1, 2 Samuelsboken, Krönikeboken och Psaltaren; under studiet av Apostlagärningarna och Paulus missionsresor lär du dig om mission och vad det kostar att följa Gud. I varje bok finns det så mycket att upptäcka!

Som ett resultat kommer du kunna dela din tro med större tillförsikt med dem som söker (evangelisation) och förklara Guds Ord på ett bättre sätt för dem som redan har kommit till tro (lärjungaskap). Du kommer också fortsätta lärjungaskapet i ditt eget liv, fortsätta bygga på en gudfruktig karaktär och utveckla en livslång hunger och kärlek till Ordet.

Kursen hålls på engelska, men du kommer att vara en del av en internationell gemenskap och även besöka svenska kyrkor medan du är hos oss.

DAGSSCHEMA

DBS är en heltidskurs. Det exakta veckoschemat kan variera beroende på ämnen och böcker.

Förmiddagar: Lovsång och tillbedjan, förbön eller andakt. Undervisning med veckans gästtalare, som går igenom bibelböckerna som är veckans tema.

Eftermiddagar: Smågrupper! Det här är den spännande delen där ni i gruppen har högläsning genom böckerna – under skolans 12 veckor kommer ni ha hunnit läsa från 1:a Moseboken till Uppenbarelseboken! Under läsningen får man möjlighet att diskutera ämnen och frågor som dyker upp. Två gånger i veckan studeras också ett utvalt avsnitt induktivt. När vi upptäcker nya sanningar har vi möjlighet till förvandling i våra liv och genom skolans upplägg med smågrupper och medarbetare på plats, blir det en trygg miljö att söka Gud. På eftermiddagarna hinner man även med praktiska uppgifter – work duties.

Kvällarna: Efter middagen arbetar du med dina hemuppgifter, där det ingår en kreativ tidslinje med Bibelns viktigaste händelser, hur Guds karaktär uppenbaras och Guds stora frälsningsplan. Tidslinjen blir sedan en del av din slutpresentation i slutet av skolan, då du får möjlighet att undervisa 30 minuter om Guds stora berättelse från 1:a Moseboken till Uppenbarelseboken.

KOSTNADER

DBS 2024 på YWAM Dalarna kostar 25.000 kronor, (särskilt introduktionspris) inklusive undervisning, mat och boende. Till det behöver du ha extra fickpengar. Om du inte är försäkrad i Sverige behöver du också ha en sjukförsäkning innan du anländer. De flesta utländska eleverna kan komma på turistvisum, eller komma som resa inom EU:s Schengenområde.

DBS (CHR 227) är ackrediterat av University of the Nations och är en ’core course’ inom UofN.
För att få fulla 12 poäng inom UofN, krävs en tidigare fullgjord YWAM Lärjungaskola (DTS)

Kontakta oss för mer information:
Mejla:
info@ywamdalarna.se

Ansökningsblankett: DBS Application Form