Nyhetsbrev April 2018

YWAM_Dalarna_Nyhetsbrev_Mar 2018sm
Posted in News, News @sv | Kommentarer inaktiverade för Nyhetsbrev April 2018

DTS

Nästa DTS ska börjar i April 2018.

Mer info är på DTS websida!

Posted in News | Kommentarer inaktiverade för DTS

Mission Adventures 2017 till Rumänien!

Ni är välkomna till YWAM Dalarna på Onsdagen 19:e juli kl 19:30 för att lyssna till och välsignar teamet (22 pers) från Borlänge, Stockholm och Rockneby innan de flyg till Rumänien.
https://www.facebook.com/events/1730099650627223

Posted in Mission Adventures, News, News @sv | Kommentarer inaktiverade för Mission Adventures 2017 till Rumänien!

Nationaldagsbön 6 Juni 2017

Välkommen till Liljeqvistska parken på Sveriges Nationaldag den 6:e juni, för en timme av bön för Sverige och för Borlänge. Det här är en bönesamling för alla kristna, oavsett församling eller samfund.
”… om då mitt folk, som mitt namn är utropat över, ödmjukar sig och ber och söker sig till mig och lämnar sina onda vägar, då skall jag höra det i himlen och förlåta dem deras synd och bota deras land. ” (2 Krön 7:14)

https://www.facebook.com/events/1859135057679478

Posted in Aktiviteter, News, News @sv | Kommentarer inaktiverade för Nationaldagsbön 6 Juni 2017

8 Dagar – 8 Böcker

https://www.facebook.com/events/771133589712835/

Posted in Aktiviteter, News, Seminars | Tagged , , , , , | Kommentarer inaktiverade för 8 Dagar – 8 Böcker

8 Dagar – BIBELN

8 dagar bibel flier STOR_Page_1

8 dagar bibel flier STOR_Page_2

Posted in News, Seminars | Tagged , | Kommentarer inaktiverade för 8 Dagar – BIBELN

Flyktingar

Förra året mer än 165.000 människor sökt asyl som flyktingar i Sverige. Detta har nästan överväldigad landets förmåga att bearbeta, absorbera och integrera nykomlingar. Många gamla hotell, vandrarhem och campingplatser har använts för flykting bostäder. Folk sitter och väntar på ett år eller mer för ett beslut om sin status eller om de kommer att skickas hem.
I vårt närområde – vi har god kontakt med nya vänner i Borlänge, Säter och Hedemora – inklusive etniska muslimer och kristna.

Vi har tagit emot teamer från olika YWAM centra för att hjälpa oss, och de lokala församlingarna, nå ut med Jesu kärlek till dessa människor. Många har kommit från hemska situationer och har haft många faror på väg till Sverige.

Att bara kommer att lyssna, prata och dricka te och kaffe lyser upp deras (och våra!) lever!

Be för oss och att fler arbetare skulle komma till detta ”skörd” (Luk 10: 2)

Posted in News, News @sv | Kommentarer inaktiverade för Flyktingar

Nationaldagsbön för Sverige 6 juni 2016

Nationaldagsbon-2016

Posted in News | Kommentarer inaktiverade för Nationaldagsbön för Sverige 6 juni 2016

Livet med den Helige Ande 13-16 nov

seminar-nov-2015

Posted in Aktiviteter, News, News @sv, Seminars | Tagged , | Kommentarer inaktiverade för Livet med den Helige Ande 13-16 nov

Missionär behövs – Migrationsverket vill inte ha dem…

I det sekulariserade Sverige behövs utländska missionärer! Var med och bed om ändrade villkor för att få arbeta som missionär i Sverige!

 

Från Dagen

Missionärer får inte vara kvar i Sverige

Nya visumregler slår hårt mot missionärer i Sverige. Familjen Oviedo i Linköping har exempelvis fått besked om att de måste lämna landet efter sex år.– Det är väldigt förvirrande för vår äldsta dotter som har bott här stora delar av sitt liv, säger mamma Nohemi.

NyheterVåren 2009 anlände Marco och Nohemi, tillsammans med deras då 4-åriga dotter, till Sverige. Året innan hade de fått en förfrågan om att lämna Colombia för att starta upp UMU-verksamhet i Linköping.

– Både jag och min make har arbetat med missionsarbete inom UMU sedan vi var 18 år, berättar Nohemi Oviedo.

I Linköping har de arbetat med diverse olika saker. De har varit en del av ledargruppen samtidigt som Marco bland annat har ansvarat för lärljungaträning, lovsång och sommarpraktiken.

– Jag har varje år hållit en kurs i ledarträning, säger Nohemi Oviedo som också berättar att hon har hjälp de kvinnliga volontärerna medan Marco har tagit hand om de manliga.

Når inte upp till minimigränsen

Under åren i Sverige har familjen även fått två döttrar till. Men i somras kom beskedet som raserade tillvaron – eftersom parets löner inte når upp till minimigränsen för branschen eller fackens villkor, kan de inte beviljas arbetstillstånd. Familjen har därför vistats i Sverige på besökstillstånd. Men enligt Migrationsverket nya regler får denna form av tillstånd inte förlängas gång efter gång – vistelsen i Sverige ska vara ett besök.

– I förra veckan fick vi beskedet att vi måste lämna Sverige inom tre veckor, säger Nohemi Oviedo.

Hur kändes det att få beskedet?

– Tråkigt så klart, jag är ledsen. Och jag är också lite besviken på Migrationsverket, Sverige har bra koll på olika rättigheter och när det gäller de här nya reglerna är det inte så många som påverkas av dem. Jag tycker att de hade kunnat lösa problemet på något annat sätt. Vi funderar på att överklaga beslutet.

Anders Carlsson, ledare för UMU i Linköping, varnade redan i början av året för att Migrationsverkets nya regler skulle orsaka stora problem för UMU.

I en intervju med Dagen kallade han myndighetens besked för ”ett slag i magen”. Migrationsverket erkände samtidigt att missionärerna hade kommit i kläm och att förhandlingar pågick i EU-kommissonen om ett direktiv som skulle ge volontärer och missionärer ett särskilt regelverk.

Farhågorna besannades

Men sju månader senare konstaterar Anders Carlsson att hans farhågor har besannats.

– Tre vuxna personen, där­ibland familjen Oviedo, har fått ett utvisningsbeslut. Vi är väldigt oroliga över situationen, mycket av vårt arbete bygger på utbyte med andra länder, säger han till Dagen.

En annan missionsorganisation som också har drabbats av Migrationsverkets nya regler är OM. Men till skillnad från UMU har OM lyckats hitta nya inkomstkällor.

– Efter att vi mer än fördubblat missionärsunderhållet har en person sökt, och fått, arbetstillstånd. Samtidigt har tre personer sökt sig till andra missionsfält, säger OM:s ordförande Martin Ström.

Han är glad över att ingen OM-anställd har fått ett utvisningsbeslut. Men han konstaterar att de har förlorat flera riktigt bra medarbetare och att de är ”skadeskjutna”.

Migrationsverket skriver i en kommentar till Dagen att sam­talen i EU-kommissionen troligtvis inte kommer att leda till något snabbt beslut.

För Nohemi Oviedo är tiden knapp. Och hon har inte något bra svar på frågan om vad de ska göra om utvisningsbeslutet verkställs.

– Vi har inte haft några andra planer än att stanna i Sverige.

Posted in News, News @sv | Kommentarer inaktiverade för Missionär behövs – Migrationsverket vill inte ha dem…